Alfagomma Group neemt de Hiflex Europe Group over.

2016-02-05

Vimercate, 15 januari 2016 - Op 8 januari 2016 nam de Alfagomma Group, marktleider in de productie en distributie van industriële slangen, hydraulische slangen en gebogen leidingen, de Hiflex Europe Group over. De Hiflex Europe Group, opgericht in het Verenigd Koninkrijk met een lange geschiedenis van het leveren van de slang en gebogen leidingen aan de wereldwijde OEM's (Original Equipment Manufacturers), draagt een omzet bij van € 40 miljoen aan de Alfagomma Group en werken met prestigieuze en belangrijke klanten. De Hiflex Europe Group heeft meer dan 320 medewerkers en drie productievestigingen in Sunderland en Salisbury, Engeland, en Ettlingen, Duitsland en versterkt hiermee de aanwezigheid van de Alfagomma Groep in de Duitse en Britse markten.

Deze overname bewijst onze bereidheid om coherent te groeien binnen ons business model: een solide productiebasis met cutting-edge productielocaties en de lokale service die kan voldoen aan de verwachtingen van internationale OEM’s, welke veeleisende en onberispelijke kwaliteit in combinatie met de flexibiliteit vragen. Tevens is het reactievermogen erg belangrijk dat slechts gegarandeert kan worden door een wereldwijde aanwezigheid, aldus de broers Enrico en Guido Gennasio, aandeelhouders en Group Chief Executives van Alfagomma Group. We zijn trots om de aanwezigheid van ons Italiaanse bedrijf op de wereldmarkt te consolideren. We verwachten dat deze overname zal bijdragen aan onze doelstellingen waaronder het behoud van maximale klanttevredenheid en steeds de beste strategische leverancier voor onze klanten te zijn. Bovendien, met deze overname, lijkt ons doel om in 2016 400 miljoen euro omzet te bereiken beter haalbaar; echter, onze ambities moeten hier niet eindigen.

Als één van de leiders op de wereldmarkt voor slangen en koppelingen sinds de jaren 1970 en het bezit van de algemeen erkende merken, synoniem voor hoge kwaliteit (Dunlop Hiflex, Argus), keert Hiflex Europe samen met Dunlop Hiflex, door Alfagomma Group overgenomen in 2005, nu terug naar het internationale toneel. Alfagomma Group zal de Hiflex Europe Group gefaseerd laten integreren. De “Hiflex Europe Group” bedrijven zullen blijven opereren als Argus Fluidtechnik GmbH en Argus Fluidhandling Limited. De bedrijven blijven onder leiding van het huidige management team, met uitzondering van de heer David Oldham, voormalig voorzitter van de Hiflex Europe Group, die aan het eind van januari 2016 met pensioen gaat. De Hiflex Europe Group zal profiteren van de uitgebreide technische en financiële middelen van de Alfagomma Group, die juist dit jaar haar 60ste verjaardag viert.

Alfagomma Group, bestaande uit de moedermaatschappij Alfa Gomma SpA en bedrijven onder haar directe en indirecte controle, is een multinationale onderneming, marktleider in de productie van hydraulische slangen, industriële slangen en gebogen buis assemblages. De Alfagomma Group is nu vertegenwoordigt op 5 continenten en in 20 landen, met 72 verkoopfilialen, 2.660 medewerkers en een omzet van € 365 miljoen. De Alfagomma Group, oorspronkelijk opgericht als Alfa Gomma SpA in 1956 in Italië, heeft momenteel acht productievestigingen: vijf in Italië, twee in Maleisië en één in China. Het heeft ook een wijdverspreid en efficiënt distributienetwerk opgebouwd door het opzetten van nieuwe distributie-ondernemingen, het verwerven van bestaande distributiebedrijven en het aan gaan van exclusieve commerciële / distributie-overeenkomsten met gerenommeerde bedrijven.

Hiflex Europe Group werd opgericht in 2004 na een management buy-out van de UniPoly (voorheen BTR) group. De handels bedrijven hebben een aanzienlijke groei gerealiseerd in de afgelopen 12 jaar en werden beloond met een aantal prestigieuze onderscheidingen van haar OEM-klanten in de afgelopen jaren. De groep staat bekend om haar technische expertise en haar innovatieve en responsieve aanpak in het leveren van technische oplossingen aan haar klanten.

Logo DunlopHiflex
Hunneperkade 86
7418 BT  Deventer

tel. 0570 - 660 570
fax. 0570 - 660 571
mob. 06 - 12 990 004

 

 

 

 

 

 

Afleveren goederen
Dunlop Hiflex p/a Sallcon
Schonenvaardersstraat 9/ ingang Kamperstraat,
7418 CC Deventer